dilluns, 15 de febrer del 2010

PERLES DE LA SETMANA 2. Pere Nicolau

l'abscés de cul fa fàstic...
EL PUNT, 3-2-10, pàg. 18, titular: Els afins a Carretero i els crítics els llancen els plats al cap. Subtitular: Carandell denuncia “un cop d’estat” i Renyer hi veu una “purga” a l’estil de Chávez. Entradeta “... Jaume Renyer, que s’ha desvinculat del tot de l’associació, hi veu una “purga pròpia d’Hugo Chávez”...”. Cos de l’article “... Renyer (...) va argumentar que el terrabastall iniciat dissabte –quan Carretero i 12 membres més de la junta van assegurar que plegaven- és una “purga més pròpia d’Hugo Chávez”, president de Veneçuela, que “d’una democràcia nòrdica”...”
EL PUNT, 5-2-10, pàg. 21, titular: Carretero etziba que Reagrupament s’ha tret un “abscés de pus al cul. Cos de l’article” “... El president de Reagrupament, Joan Carretero, va comparar ahir la crisi interna que va desembocar amb la dimissió dels quatre membres crítics de la junta amb una operació mèdica. “Hi havia un abscés ple de pus al cul i algú l’havia de desbridar”, va afirmar...”
Sabíem que un abscés és una acumulació de pus als teixits, generalment degut a una infecció que s'ha propagat als teixits circumdants. L'organisme reacciona davant d'una infecció amb un augment del nombre de glòbuls blancs. El pus és l'acumulació d'aquests glòbuls blancs i de teixit mort.
El tractament d'abscessos consisteix en eliminar la infecció i el pus. Tot sovint els metges recepten antibiòtics per tractar la infecció; no obstant, la extracció de la polpa malalta i el drenatge del pus constitueixen les accions més importants.
Allò que mai hauríem pogut pensar és que abans de ser desbridat, l’accés de cul fos capaç d’insultar tan barroerament a un president electe d’una República llatinoamericana... es veu que pels escolanets de l’imperi, bocamolls de mena, amb el de Veneçuela tot si val... fa fàstic...

Haití: tots som culpables...
DIARI DE GIRONA, 12 de febrer. Entrevista de Joaquim Bohigas a Luis A. Batista (Santiago de Veraguas, 1948) que treballa en el Centro de Estudios, Promoción y Asistencia Social (CEPAS), una ONG de l'Església catòlica dedicada a la promoció personal i comunitària a la província de Varaguas (Panamà) i ha estat a Girona donant suport a una campanya de Mans Unides. L’entrevista acaba parlant d’Haití i de la situació després del terratrèmol. Les últimes preguntes que tanquen l’entrevista són aquestes:
P- S'ha hagut d'esperar que hi hagués un desastre per decidir a ajudar?
R- No hauria de ser així. Moltes comunitats no tenien les condicions mínimes. En recursos naturals, Haití ja era un país destrossat abans.
P- Tots som culpables?
R- És clar que sí.
Dit d’una altra manera, si “tots”, gent d'Haití inclosa, som culpables “ningú” és especialment culpable... Conclusió: tots, i totes, tranquils... no passa res... i que continuï la invasió i l’espoli...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada