diumenge, 28 de febrer del 2010

PERLES DE LA SETMANA 3: Pere Nicolau

En aquesta ocasió la perla no és nostra sinó d’un lector emprenyat que ha fet arribar un escrit a EL PUNT i PRESÈNCIA...

Srs. d'EL PUNT, Sr. Rovira,

Comprovo una vegada més el poc esforç que realitzen per poder arribar a ser una premsa independent, seriosa, imparcial i responsable. Vostès segueixen la mateixa línia que la dreta més rància espanyola, respecte al tema cubà, defensant els mateixos interessos, mentint a la població i compartint la mateixa idea feixista, en la qual tot país lliure que desenvolupi un procés comunista, és un perill per als seus interessos explotadors de l'imperi monàrquic espanyol.
I vostès volen ser un diari independent?
Tot això ve a fil de la notícia sobre la lamentable mort d'un pres comú cubà, anomenat Orlando Zapata. Vostès s'han dedicat, únicament i exclusivament, ha recollir la informació manipulada de l'Agència EFE i ja està. Si l'EFE diu A, vostès publiquen A, si l'EFE menteix, vostès menteixen.
On queda el treball del periodista responsable, que contrasta la informació, realitza indagacions i un assaig intern amb la intenció final de plasmar un article imparcial oferint una real informació del succeït al lector?
El, qui còpia i pega informes de l'EFE, responsable de les notícies internacionals, era coneixedor que Orlando Zapata era un pres comú? Que la seva reivindicació era exclusivament tenir una cuina individual a la seva cel•la i tenir un telèfon mòbil? Era coneixedor que va ser atès mèdicament en tot moment per les autoritats sanitàries cubanes? Era coneixedor que la família rebia fons de l'Oficina d'Interessos Nord-americans de l'Havana per mantenir aquesta vaga? Era coneixedor que mai havia sigut integrant del grup dels 75 dissidents polítics?*(1)
És evident que no, ja que només ha realitzat el petit esforç de copiar i pegar una desinformació de l'Agència EFE i punt. El que interessa, com sempre, és llançar més merda sobre un país com Cuba, que està servint d'exemple per a tot el món, que està catalogat per un estudi de la Universitat de Califòrnia, com l'únic país del món que té un desenvolupament acceptable i sostenible alhora*(2) i que és molt més democràtic que el nostre.
Ara bé, si el que us interessa són els morts en presons, per què no investiguen i informen de les més de 500 morts ocorregudes a les presons espanyoles en els últims anys?*(3)
O per què no informen correctament de la matança de 27 nens per part de l'OTAN a l'Afganistan aquesta setmana? *(4)
O això, ja és treballar-ne molt...
Pere Camps
PD: paraules de Lula: "No es pot jutjar a un país o l'actitud d'un governant en funció de l'actitud d'un ciutadà que decideix començar una vaga de fam. Un ciutadà que entra en vaga de fam està prenent una opció. Segons la meva opinió, una opció equivocada".*(5)

*
(1) http://www.bolpress.com/art.php?Cod=2010022608
(2) http://lacomunidad.elpais.com/casajuntoalrio/2008/1/28/-quien-cabe-el-mundo-
(3) http://www.drogomedia.com/hemeroteka/archivos/200804213.pdf
(4) http://www.losandes.com.ar/notas/2010/2/22/un-473915.asp
(5) Diari Público, edició diumenge, 28 de febrer de 2010, pàg.18

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada