dijous, 22 d’abril del 2010

CONFERÈNCIA "HONDURES: LLUMS I OMBRES DESPRÉS DEL COP"

Justícia i Pau de Girona us convida a la conferència Hondures: llums i ombres després del cop, que impartirà Ismael Moreno, sj, el proper dijous dia 29 d'abril, a les 19:30, a la Sala Miquel Martí i Pol de la Fundació VALVI, a la Gran Via de Jaume I, 42, baixos de Girona.

Ismael Moreno nasqué l'1 de gener de 1958 a El Progreso, al departament de Yoro, a Honduras. Des de 2006 és director de Radio Progreso, emissora que destaca per la seva independència i per la defensa del poble hondureny.

Hores després del cop d'estat que destituí el president Zelaya, l'emissora fou ocupada per vint-i-cinc militars a fi d'impedir la difusió d'informació relativa al cop. La pressió del poble hondureny n'evità el tancament.

El mes de febrer, juntament amb dos altres mitjans, Radio Progreso rebé el Premi de Periodisme de l'Associació Pro-Drets Humans d'Espanya (APDHE), per "la seva valentia i compromís en l'exercici de la justícia, la democràcia i la llibertat d'expressió durant la repressió i atacs que tan els seus professionals com les seves instal·lacions patiren durant el cop d'estat a Hondures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada