dimecres, 12 de maig del 2010

RESUM DE LA REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA D'AMIGUES DE L'ALBA DE LES TERRES GIRONINES/08-05-10


Una colla de persones integrants del col·lectiu amigues de l’ALBA de les terres gironines, la majoria integrants de la I Brigada Internacionalista a Veneçuela que va viatjar a aquell país recentment, han participat en una trobada extraordinària a Parlavà (Baix Empordà) al llarg de tot el dissabte, 8 de maig, per pensar una nova etapa del col·lectiu, amb mes forces, mes presència al carrer i dins els col·lectius llatinoamericans, mes participació en els medis lluitant contra la manipulació informativa, és a dir, dibuixant una renovació del col·lectiu que vol afrontar una tasca de compromís en la defensa dels moviments i canvis de caràcter popular que s'estan vivint a Llatinoamèrica.

ASSISTENTS: 10 persones ( 5 a la sessió del matí i 10 al dinar i la sessió de la tarda)
S’EXCUSSEN: 2 

RESUM DE LA REUNIÓ:

1) MATÍ

    Comentem el material recopilat amb motiu del viatge a Veneçuela: fotografies, gravacions vídeo, llibres i diaris, i es fa una lleugera passada de les fotografies .
    Es plantegen dues coses: On volem arribar? (gent de base, universitats, col·lectius sindicals...) i què volem aconseguir? (combatre l’hostilitat i manipulació mediàtica mitjançant la difusió de la realitat del procés veneçolà i les polítiques de l’ALBA i augmentar la simpatia i la solidaritat arreu les nostres comarques) . Depenent del sector on volem arribar es comenta la conveniència de fer una presentació de fotografies comentades, per compartir i donar a conèixer el primer viatge a Veneçuela del col·lectiu, dirigit especialment als assistents dels pobles (Parlavà, Porqueres...), i un audiovisual acompanyat d'una explicació gravada amb l'objectiu de donar a conèixer els diferents aspectes socials i d' explicar l'actual política del govern de Veneçuela.
    S'intenten donar diferents opcions de com començar a treballar, sobretot en la selecció de les aproximadament 2000 fotografies què hem fet i queda clar que s'han de seleccionar les més ajustades per poder donar un missatge objectiu i clar dels aspectes socials del país. Per altra banda s'acorda establir un guió que serveixi per al muntatge del documental.

2) TARDA

Desprès d’un animat i ric debat, i a partir de l’experiència d’aquests poc més de dos anys[1], es posa en evidència: 1) que tenim moltes, i bones, idees i que només falta que una colla de persones organitzades i compromeses les tirem endavant i 2) que el viatge a Veneçuela de la I Brigada d’amigues de l’ALBA ha millorat extraordinàriament el nostre coneixement de la realitat del procés de transició al socialisme que viu aquell país i de les polítiques de l’ALBA que impulsa, ens ha permès iniciar unes relacions amb persones i organismes que ens poden ajudar en la nostra tasca i que hem contret un major compromís polític internacionalista que s’ha de traduir en una millora quantitativa i qualitativa de les nostres activitats i lluites. Per raó de tot plegat la conclusió és que amigues de l’ALBA inicia una nova etapa de consolidació del col·lectiu centrada en dos eixos:
·        Millora dels dispositius i activitats relacionades amb la batalla mediàtica i la solidaritat internacionalista. S’acorda crear A l’ALBA, Guerrilla comunicacional gironina, que es reunirà quinzenalment (dissabtes, tarda, 4h aprox.). Les primeres tasques de “A l’ALBA” seran:
1.       Fer una selecció de 30 a 50 fotos per a la presentació (S2)
2.       Editar un documental de 30’ aprox. (J)
3.       Preparar un taller de capacitació en alguns aspectes de les noves tecnologies que fem servir i de socialització de coneixements bàsics
4.       Pensar una xarxa de col·lectius, medis alternatius i persones que col·laborin amb “A l’ALBA”
·         Reforçament dels efectius del col·lectiu. S’acorda preparar un pla d’activitats per tal d’assolir aquest objectiu i passar de mensual a quinzenal la freqüència de les reunions ordinàries d’ amigues de l’ALBA.   
1.       Veure la possibilitat d’estrenar a Girona la peli AL SUR DE LA FRONTERA (South of the Border) de OLIVER STONE (gestió: S)
2.       Cinefòrum mensual, formació política, fonamentalment relacionada amb l’ALBA i el procés veneçolà. (P)
3.       Espai setmanal a “américa fm96.3” relacionat amb l’ALBA (gestió: S)
4.       Espai “l’alba al dimoni” o “eldimoni a l’alba” (gestió: S)
5.       arrossada popular amb mostres de folklore i productes de Llatinoamèrica 

3) Es fa un recordatori d’altres temes:
·         comunicar que no podem ser presents a l’activitat del 18 a Madrid (S)
·         proposta de coordinació de les  recerques d’informació actuals en l’àmbit de Llatinoamèrica (S)
·         tenir la pancarta d’amigues de l’ALBA a punt per a la propera trobada (J)
·         commemoració de la Nakbah Palestina el 15 de Maig de 2010 a Salt: es demana la participació de tothom...
·         Dijous 13 de maig, de18 a 20 hores, a la Sala de Graus de la FEP: Taula rodona "Per què reivindiquem l’herència política i pedagògica de Paulo Freire?" Ponents: Emilio Lucio-Villegas Ramos, director de la Càtedra Paulo Freire de la Universitat de Sevilla, Joan Manuel del Pozo, professor de Filosofia de la Universitat de Girona i Pep Aparicio, president de l'Institut Paulo Freire d'Espanya. Moderador: Sebas Parra, coordinador del Nucli Paulo Freire de la FEP
·        presentació del llibre “Viviendo. Cuba, una memoria imprescindible“ d’Andrés Marí, el dilluns 24 de maig, a les 8, a la Llibreria 22 de Girona.
·        II Memorial Tià Salellas, dedicat a l’educació: 27, 28 i 29 de maig a Girona.


PROPERES REUNIONS mes de maig:

- A l’ALBA, guerrilla comunicacional gironina: dissabte 22 a les 17.30h
- Amigues de l’ALBA: dimecres 19, de les 8 a les 10 del vespre a La Màquia, C\Vern 15-17 bxs. Girona



[1] El 17-1-08 es fa una primera reunió per parlar de la creació del col·lectiu que finalment es presenta el 28F del 2008 al Col·legi de Periodistes de Girona...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada