dilluns, 3 de maig del 2010

L'OBRA I L'AUTOR

"VIVINT. Cuba, una memòria imprescindible. (L'assaig i els relats)", es basa en la tradició martiana que diu: els pobles han de viure criticant, perquè la crítica és salut . L'assaig és la visió dels somnis i greuges de les lluites revolucionàries. Els relats són els camins recorreguts per uns personatges que, acompanyats de variats pensaments, sacrificis i absurds, han sostingut la Revolució Cubana.
Si amb l'assaig veiem que el planeta és de tots, amb els relats entrem allà on s'ha pretès fer-ho realitat. Un llibre d'amor s'estén davant nostre. Una obra jove i vigorosa davant la qual ningú quedarà indiferent.


Andrés Marí Fombellida: Cubà des de 1947. Graduat en Arts Escèniques per l'Escola Nacional d'Art. Llicenciat en Llengua i Literatura Hispanoamericana per la Universitat de l'Havana. Ha fet múltiples cursos sobre les més diverses disciplines que ha anat barrejant i impartint. El seu lema és que Un món millor és Possible. Ha ofert recitals de la seva poesia en diferents països i en les més dissemblants circumstàncies. Ha publicat articles d'anàlisi literari, cinematogràfic, social i polític, així com un poemari i una peça teatral. És membre de la Unió Nacional d'Escriptors i Artistes de Cuba i actualment forma part de la Comissió Permanent de l'Agenda Llatinoamericana i presideix la FUNDACIÓ VIVINT a Catalunya.
Amb els diners d’aquesta edició es costejarà la publicació del llibre a Cuba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada